Login for medlemmer:

 

 

Galleriet:

 

 


Seneste kommentarer i galleriet:

  • Sommer
    Tak Hasse. Kan godt finde lidt ...
     
  • Sommer
    Herligt billede - endelig noget ...

 

Medlemmer online nu:

 

 

arrangementer

Tur til Ejby Ådal 2016

Hej fotovenner

Som I nok ved, skal vi mødes til næste medlemsmøde den 12/7 kl. 1900. Vi mødes på parkeringspladsen lige efter Kyndeløse Strandvej 22c. (Det er til venstre) Husk kaffe.
Her er lidt om turen: (Kort vedhæftet)

Før turen rigtig begynder, ser du den betagende udsigt til ådalen, de høje skrænter og Isefjordens blå. Så går turen ned til stranden og ind ad ådalens snoede stier til en stemningsfuld gåtur blandt spændende planter og sommerfugle.Ejby Ådal er en af vores bedste blomsterlokaliteter.
Oplevelser på turen
Her er en oversigt over noget af det, du kan opleve på turen.
Skrænten
Stien bliver til trappetrin ned mod stranden. Man går omkring den store bautasten (1). Der er en informationstavle ved stenen. En snoet sti fører op på den højeste skrænt (2) med storslået udsigt til Orø. På skrænten vokser alt efter tidspunkt på sommeren nikkende kobjælde, tjærenellike, gul snerre, edderkopurt, blodrød storkenæb og mange andre planter, som foretrækker de tørre kalkrige og varme skrænter. Skrænterne er dannet ved vekslende havstigning og landhævning siden istidens slutning.
Gennem Ejby Ådal
Skrænter og ådal er fredede. Ådalen (3) er dannet af smeltevand i istiden og er berømt for sin skønhed og sine mange og sjældne planter. Man kan gå langs skræntens fod og se ud på engen. Det meste har været afgræsset siden 1948 og sikkert også meget længere. De stejle skråninger og de grusede knolde i bunden af ådalen har næppe nogensinde været opdyrket.
Der er mange blomstrende aks af orkidéen maj-gøgeurt i maj og juni og desuden engkabbelejer på store områder i forsommeren. Mange af planterne i ådalen er fredede, og man må ikke plukke fredede planter. Ved (4) kan man gå ud på engen og finde selve åløbet, som snor sig af sted mod kysten. Der er også en trappe op til p-pladsen.
Kvier i slugten
Dalen bliver smallere indad og mere skyggefuld med høje buske og træer. På turen kan man måske møde fredelige køer og kvier, som man blot venligt giver plads for. Køerne gnaver græs og buske, så ådalen ikke gror til i tæt krat. De er naturplejere.
Man kan også vælge at gå op på den sydlige skrænt (5) og kigge ned i ådalen, mens man går mod Troldbyvej. Her vokser andre planter. Det vil være bedst i meget våde perioder og uden støvlerne. Her græsser dyrene også. Gå til venstre på Troldbyvej tilbage til p-pladsen.
Tøv ikke med at deltage på denne fantastiske tur.
Vi ses.{jcomments off}

Tur til Stevns 2016

 

Teksten er ikke klar endnu

{jcomments off}

Test fra Elmer

Så er det lige før at 5 friske fyre tager afsted til Mallins Kløft.

Weekendtur til Djursland 2016

{jcomments off}

Så er weekendturen overstået. Den var dejlig og VÅD!

Startede med dejlige tarteletter og hjemmelavet pålæg. Fredag aften tog vi til Grenå og lavede billeder fra havnen.
Vi havde som sædvanlig fristes man til at sige, ikke megen sol. Så vores morgenfoto om lørdagen blev lige som sidste år ikke med nogen solopgang :-( . Vi var der ellers i RIGTIG god tid..........

De lovede regn hele weekenden så vores planlagte program blev aflyst. Efter morgenturen om lørdagen kørte vi til en herregård tæt på hvor vi boede, og gik rundt i et par timer og fik mange gode billeder, og det holdt tørt... Bagefter kørte vi til den nærmeste skov hvor vi virkelig gik til den. Og så begyndte det at regne. Hold da op hvor blev vi våde! Men hvad gør det når der er motiver over alt? Folk lå sku på jorden i silende regn og lavede macro. Vi er ikke rigtig kloge, eller er vi? Vi er vist bare pasionerede....Vores tøj var ikke tørt før senere næste dag. Aftensmaden var dejlige krebinetter med kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Aften med hygge og dejlig fremvisning af billeder. Med lidt drillerier fra div. computere.

Søndag tog de fleste ind til Randers Regnskov, da vejret ikke var særligt godt. Det blæste en halv pelikan, og der er værre end regn. Der var rigtig meget at fotografere, kan varmt anbefales. Aften med hygge for dem der blev til mandag.

Mandag tog de ind til Ebeltoft og gik rundt i gaderne indtil det også var afsted til færgen.

Så alt i alt en dejlig weekend i gode venners lag, om med en masse oplevelser.

Tak til alle der var med til at få det hele til at fungere. Og det er vist os alle sammen.

Håber vi kommer afsted en anden gang til et andet sted, HVOR SOLEN SKINNER........

Elmer.

 

 

Link til Grenå galleri

Fototure 2016

 

Der er foreløbigt aftalt følgende:

28. februar 2016. 
(sidste tilmelding til Elmer den 21. februar 2016 på mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.)
Mallings Kløft ved Vordingborg.

13. marts 2016.
Rye skov ved Munkholmbroen.
Vi mødes kl. 10 ved den RØDE LÅGE ved Rye Gods. Se mail der er sendt ud ang. detaljer

 
17. april 2016.
Forsakar vandfald, Sverige
 
8. maj 2016.
Stevns og omegn.
 
3. september 2016.
Ribe by og omegn
 
9. oktober 2016.
Mörrums Åen, Sverige
 
4. til 7. november
Weekendtur til Grenå, Djursland (samme sted som sidste år)
Der er 22 pladser og det er først til mølle princippet - Tilmelding til Elmer.
Egenbetaling bliver 500 kr.

 

Der vil komme info mail ud i god tid inden de kommende ture.

Med venlig hilsen, Bestyrelsen.

Underkategorier

logo

 

Hvis I kunne tænke jer at høre lidt mere om fotoklubben Slagskygger.dk, så meld jer til som gæst hos formanden og deltag på et af vores hyggelige klubmøder.

Formand for Slagskygger - Michael Hoffmeyer

Email: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.